Volvo V70 2.5FT Polestar

Förra veckan fick vår kära Volvo V70 en present. Den hade tjatat om det så länge så jag tyckte att det var dags att ge med sig. 😀 Presenten bestod i att trimma bilen så att det i motorn hamnade sextio (60hp) extra hästkrafter. Beroende på årsmodell och leverantör av trimningen så kan den siffran variera mellan 30-80 hp. Jag valde att trimma vår bil hos Volvo. Det är ett samarbete mellan Volvo och Polestar (Volvo Polestar Racing). Trimmet är en mjukvaruoptimering och tar ca femton minuter att genomföra. Förutom att bilen blir lite snabbare får ett högre vridmoment och acceleration så drar den även mindre med bensin. Bra för miljön helt enkelt och det var ju huvudsyftet med det hela. 😉

Blev det någon skillnad mot innan då? Efter att ha testkört en del (på bana så klart) så hade jag ett stort leende på läpparna. Enorm skillnad så jag tror att bilen blev nöjd.

Polestar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *