Semestern fortsätter

Som sagt sommarsemestern fortsätter. Hittills har vi hunnit med en hel del smågrejer som kanske inte alltid hinns med i vardagen. Vi har hållit oss hemmavid men snart tänkte vi börja röra lite på oss. Till en början siktar vi som vanligt får man väl lov att säga på Funäsdalen och trakterna där omkring.
Jag hoppas och tror att det blir bra återkoppling här i bloggen på kvällarna från dagarnas kommande aktiviteter.

Efter det får vi åka hemåt för att sova i den egna sängen några nätter. Därefter planerar vi att fortsätta vårt bilande genom Sverige. Då ställer vi siktet på Malmö för att hälsa på hos svärmor och ett par av Lindas syskon.

Det skall bli lite extra spännande att dra iväg på bilsemester i sommar då vi i dagarna har köpt ny bil. Man kan väl sammanfatta det som att vi är lite trångbodda just nu. Det gäller både vårt boende men också vår bil. Vi har de senast fem åren haft en Volvo V50 och den har vi stortrivts med.

Om man skall försöka att hitta några negativa punkter så skulle det väl vara att den inte har haft dragkrok och kanske lite trång för mina breda axlar. 😉 Det har hänt mycket de senaste åren, framför allt så har familjen ökat från två till fyra. Vi har helt enkelt växt ur vår Volvo V50 av 2006 års modell.

Efter noggrant letande och då menar jag riktigt noggrant. Jag har nog kollat alla Ford s-max och Volvo V70 annonser i länet den senaste tiden och det riktigt på djupet. Vi har naturligtvis även varit och tittat och provkört. Valet stod som sagt mellan Forden och Volvon och det blev en Volvo V70.

Jag tror att den har vad vi sökt vad gäller motor, utrustning och packmöjligheter. Bland annat så sitter det en pigg och rask motor, den har dragkrok och framför allt är det möjligt att koppla i och ur krockkudden fram på passagerarsidan efter eget tycke. Volvo ville ha nästan sju tusen kronor för att koppla ur den permanent på V50 och sedan återställa den.

3 Replies to “Semestern fortsätter”

  1. V-70 lär ni nog trivas med! Härligt med fjällsemester, sitter själv just nu i Sälen och har för första gången i mitt liv fjällvandrat – en otroligt häftig upplevelse jag gärna gör om 🙂

    Ha en bra sommar!

    / Karin

  2. Sälen och vandring på fjället, vad trevligt. Själv sticker jag till Funäsdalen inom en mycket snar framtid för lite fjällvandring. Hur länge blir ni kvar?

  3. Har redan rört på oss, till Simeå (Bollnäs) där vi lånar mina barns pappas stuga. Min son, numera 18 år, har precis anslutit så nu ska det bli lite fiske i veckan 🙂 Tror sambon får hålla sonen sällskap med fiskandet och jag står för markservice i stugan *s*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *