Fjärrstyrning av radion del 2

Då har det gått ett par veckor sedan ny/ominstallationen av Remoterig lösningen som jag tidigare kört ute på sommarstället. Så här långt är jag mycket nöjd. Det är ute från landstället helt underbart att köra radio och då framförallt kortvåg då det inte finns några störningar att tala om. Den brusmatta som ligger på en signal-sjua hemma i bostaden existerar inte alls. Det är helt tyst endast ett bakgrunds- brus förekommer.

Som sagt är jag så här långt mycket nöjd med lösningen. De problem som jag tidigare upplevde med att det ”hängde sig”, att det frös och att förbindelsen mellan enheterna helt startade om är nu borta. Den stora punkten i det hela är naturligtvis att svarstiderna har blivit så mycket kortare men säkert också ny mjukvara i enheterna.

Rent praktiskt så är det bara att slå på radion som vanligt genom att trycka på on knappen. Radion startar genast upp och för att stänga av den ännu ett tryck på samma knapp. I övrigt är det bara att välja band, frekvens och trycka in ptt:n och börja prata. Allt annat såsom avstämning sker med automatik.

Jag kommer att återkomma med lite rapporter längre fram under våren vad gäller själva radiokörandet.

Se även tidigare inlägg om remoterig.

Inlägg 1

Inlägg 2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *