Fjärrstyrning av radion

Idag har jag tillbringat den största delen av dagen ute på landstället. När jag kom ut började jag med att klättra i lite trän. Dels för att såga ned en del grenar men också för att sätta upp en ny antenn. Det blev en antenn som går under beteckningen G5RV. För dig som inte har koll på det här med antenner så kan man närmast beskriva det som ett par vajrar som går mellan ett par höga punkter. Jag fick inte upp den så högt som jag egentligen ville men det får duga så länge.

Jag har dessutom mekat en hel del med det mobila bredbandet här ute för att optimera det. Vi får väl se när jag kommer hem och får möjlighet att testköra det hela om det fungerar till belåtenhet. Fungerar det som Jag vill så kan jag sitta hemma och fjärrstyra en radiosändare flera mil bort. 😀

Nu är det dags för en kvällsfika för att därefter börja tänka på hemresan. 73…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *