Kategoriarkiv: Skytte

Första studsaren

Då har jag inhandlat min första studsare. Kanske något för ripjakten. 🙂 Det blev en klass 4 studsare av märket och modellen Ruger 10/22 Takedown. Se bilderna längre ned. Jag var ut och provsköt lite på skjutbanan för några dagar sedan och det var en fröjd. Det som fattas är ett kikarsikte. Tänkte kolla runt lite under sommaren, är ett tag kvar till jakten.

Ruger10/22 TD

Ruger10/22 TD

Ruger10/22 TD

Ruger10/22 TD

Jägarexamen

Plötsligt händer det! Jag har äntligen tagit jägarexamen. En komplett jägarexamen bestående av hagel, småvilt och högvilt. Efter att ha varit på gång i så där tio år så anmälde jag mig till en intensivkurs. Jag pluggade som tusan under mars månad för att sedan gå kursen och göra proven för tre veckor sedan. Det gick riktigt bra i alla momenten.

Jag kommer inte att börja jaga älg det första jag gör men det är klart att på sikt så får älgen Hälge gömma sig… 😀

Älg

Två veckor senare

Det har nu gått drygt två veckor sedan den lille killen kom till världen. Det blev faktiskt en viss omställning. Det var enklare när vi var två vuxna som kunde dela på Linneas behov. Helt plötsligt har vi allt som oftast varsin som vill ha hundra procent. Blir bra när det blir lite vardag med dagis och liknande som kan avlasta något. Med facit i hand kan man nog säga att de här tio extra pappadagarna som man får vid barnets födelse och väldigt värdefulla.

Dagarna innan lille killen eller Anton som han heter kom till världen var jag och investerade i en luftpistol. Jag har länge velat ha en sådan. Detta trots att jag skjuter ”riktig” pistol. Det är ett bra komplement och roligt för hela familjen. Dessutom lätt att ta med sig när det är semestertider och liknade för att på ett enkelt och billigt sätt kunna träna. Nedan en bild på pangen. Den är nästan helt identisk med de Sig Sauer som jag brukar använda på skjutbanan och på jobbet.

En vecka kvar till jul

Bara en vecka kvar till självaste julen. Helt otroligt egentligen hur fort hösten har gått. Jag är ledig i helgen vilket känns helt underbart då jag jobbat mycket och sent den senaste tiden. Vi får se vad helgen har att erbjuda då det finns en hel del att ta tag i inför julen. Jag skall försöka klämma in ett pass på skjutbanan. Igår var det skyttetävling på jobbet. Hur kul som helst och det kändes riktigt bra. Jag tror vi får reda på resultaten på måndag. Glad om jag kommer tio i topp men önskar helt klart en pallplats.

Det går rykten om at det skall bli snö imorgon. Spännande, kanske blir en vit jul ändå. 😀 Fast själv tycker jag att det är ganska behagligt med barmark.

Gnatt…

AR-15 – Färdig

Nu är den färdig! Nästan ett år efter leverans och nästan 10 000 kr senare så kan jag meddela att min AR-15 är helt klar. När jag köpte den hade jag redan en bild av hur jag ville att den skulle se ut och framförallt hur den skulle vara ”kittad” rent tekniskt och funktionsmässigt. Nu är jag där! 😀

Möjligtvis blir det ny optik när plånboken så tillåter men i övrigt är jag mycket nöjd med själva pangen. Bifogar en bild här nedan där du kan se hur den ser ut. På den övre bilden är pangen helt i original från fabriken och på den undre bilden är den modifierad. Jag provsköt den igår och den kändes som en dröm.

Nu har jag vintern på mig att finslipa lite på skjutbanan men även att börja ladda egen ammo. Sedan är det bara att köra igång till våren med träning och kanske någon lokal tävling.

Nu är det dags att ta fram hårklippningsmaskinen och finputsa lite. Därefter en kopp te. Imorgon börjar jag redan 06:00. Gnatt…

Skjutbanan

Idag tillbringade jag drygt fyra timmar på skjutbanan. Det har varit lite si och så med träningen den sista tiden och det hade jag nu tänkt ändra på. Jag började med att skjuta pistol. Jag sköt ungefär två timmar. Efter det anslöt jag till några andra klubbmedlemmar som sköt gevär (AR-15). Vi ”sköt i två timmar”. Eller rättare sagt, vi sköt effektivt i en timme och snackade skit i en timme. 😀

Det nya tävlingsavtrycket på karbinen kändes helt underbart och var värt varenda krona. Låg och sköt på 100 meter och fick snabba avfyrningar och täta träffbilder… YES! Säger jag bara. Nu skall jag följa upp med en hel del torrträning för att sedan ösa på ute på skjutbanan senare i veckan.

När jag kom hem hade min kära hustru lagat mat, städat och tvättat samtidigt som hon tagit hand om Linnea. Inte utan att det dåliga samvetet infinner sig en liten stund. 😉

Nästa vecka går vi in i vecka arton. Vi talar nu om Lindas graviditet för er som inte hänger med i svängarna. Jag har börjat kalla den där inne för Lillfjuppe. Linda säger att hon har känt rörelser från Lillfjuppe. Jag kan i varje fall intyga att Linda ser gravid ut igen.

Oj vad törstig jag blev. Får nog gå och hinka i mig lite Pepsi. Jöken…

Vinterkräksjukan

Idag mår jag bra men igår gjorde jag det inte. Det började med att jag vaknade igår natt och kände mig riktigt konstig. När jag senare vaknade på morgonen fanns där inga tvivel. Jag hade helt klart åkt på årets vinterkräksjuka. För ett par dagar sedan var Linnea dålig och kräktes sex gånger under dagen. Vi och sjukvårdsupplysningen trodde att det var hennes förkylning. Små barn har ju som bekant svårt att snyta sig och snoret/slemmet hamnar i magen och efter ett tag är det vanligt att de kräks upp det. Hur som helst så var det samma kräksjuka som jag fick smaka på igår. Skönt att det är över, det var verkligen inte roligt.

Idag uppgraderade jag karbinen med ett matchtrycke alltså en ny avtryckare. Det är ett trycke som gör att det går lättare att skjuta snabbt skulle man enkelt kunna säga. Man märker även av att det går mjukare att krama av skottet än med originaltrycket. Jag han även med en sväng till skjutbanan för att testa och det funkade kanon.

Laddbänk färdig

Som rubriken lyder så blev laddbänken helt klar igår. Slipade på ett par ställen och drog över rikligt med vit lasyr. Det ända som egentligen återstår innan jag kan börja ladda ammunition är att finjustera laddverktygen i pressen. Jag har som mål att tillverka den första patronen under veckan och även att hinna testskjuta.

Idag mår Linnea mycket bättre än igår även om hon inte är helt frisk ännu. Vi var precis ute och gick. Vi gick… eller jag kanske jag skall säga, jag gick nästan en mil. Efter ca sex kilometer somnade hon och hon sover fortfarande.

Nedan en bild på min grymma laddbänk. 😀

Laddbänk

Idag är det söndag och vädret är riktigt gråmulet. Det är verkligen höst ute nu. Det är även den näst sista dagen på oktober månad och vi har precis vridit om klockorna till normaltid.

Linnea är genomförkyld och ligger här bredvid mig och snusar så sött. Hon är verkligen cool nu när hon börjar bli lite äldre. Hon gillar sitt lilla minimöblemang. Imorse satt hon där och ”pratade” med sig själv, det hela handlade om att hon serverade sig själv för att sedan äta.

Linda är i väg och veckohandlar men är snart tillbaka. Om det hinns med idag så skall jag färdigställa laddpressen med tillhörande laddbänk. Bänken skall som tidigare nämnts här på bloggen skall slipas på ett par ställen och dessutom målas vit. Det kommer bli grymt bra.

Utöver det så är jag nästan färdig med montaget av laddverktygen i den progressiva laddpressen. Inte helt enkelt eller självklart hur det skall sitta men det ger sig. Det som känns som lite smålurigt är bl.a. hur djupt kulan skall sitta i hylsan, hur mycket som skall expanderas och krympas i de olika stationerna. Men som sagt, kommer det att ge sig.

IKEA

Idag besökte jag och Linda Ikea. Det kändes lite ovant eftersom vi båda var där tillsammans samtidigt som Linnea inte var med. Inte ofta det är så nu för tiden. Hur som helst så styrde vi kosan mot IKEA där vi handlade lite småsaker. Vi köpte bland annat ett litet bord och ett par stolar i samma stil till Linnea. Hon blev överförtjust över sitt lilla möblemang. Det skall tilläggas att möblerna är en present från Linneas farmor. Jag köpte även med mig lite vit lasyr och ett par penslar. Tanken är att jag skall slutföra mitt laddbänksprojekt. Det som är kvar förutom att montera laddverktygen i pressen är att slipa laddbänken på ett par ställen och därefter lasera. Återkommer med bilder när allt är klart.

Tror Linnea börjar bli förkyld igen, för vilken gång i ordningen har jag glömt. Antar att jag själv kommer att åka på samma bacill om några dagar. Verkligen spännande att ha småbarn men tanke på alla baciller de släpar hem från dagis. Rutinerade vänner säger att det skall vara så när de precis har börjat på dagis… vi får väl se om det ger sig till vintern.

Se där! Nu kommer Linnea upp igen… kan tydligen inte sova för allt snörvlande och hostande. Kanske dags för lite varm välling?

Snart dags för sängen men innan det skall jag meka lite med laddverktygen i laddpressen. Lite av en vetenskap det där med att ladda om ammunition. Blir säkert hur bra som helst när man väl fått till det. Gnatt…