Kategoriarkiv: Semester

God Jul

God Jul vill jag önska er som läser det här. Jag måste medge att det inte är okej med ett inlägg i halvåret men jag kunde inte låta bli att reflektera över en sak. Temperaturen. Idag har det varit 8 grader varmt på självaste julafton. I det förra inlägget var det midsommarafton och en temperatur på 12 grader. Alltså en temperaturskillnad på 4 grader mellan högsommar och vinter.

Det är något som inte står rätt till. Det borde vara en skillnad på kanske 30 grader? +25 till -5 eller något liknande. Nåväl, önskar dig en god jul i varje fall. 😀

Tomtar

Jag är i Funäsdalen

Nu är jag i Funäsdalen, helt själv. För sjunde året i rad befinner jag mig i Funäsdalen. Men det är första gången jag är här på egen hand. De första två gångerna jag var här var det enbart med Linda. Sedan kom Linnea och kort därefter Anton. När vi var utan barn var det naturligtvis enklare. Att vandra med bebisar och barn som knappt kan gå blir lite bökigare även om det går.

I år kändes det som att vi kanske skulle stå över, av flera anledningar. En anledning är att stugan vi har hyrt nu ligger ute till försäljning. Ytterligare ett par anledningar är att det känns som att vi får vänta ett par år tills barnen blir lite större för att vi alla skall få lite större utbyte av exempelvis fjällvandring.

Hur som helst kunde jag inte riktigt hålla mig så jag åkte upp för ett par dagar sedan på egen hand och åker hemåt under morgondagen. Nu är det dags för matlagning. Det blir bruna bönor och korv, något som vi inte äter allt för ofta hemma… 😉

Snyggmasten

Skönt med semester men knappast ledig. Linda har åkt ned till mörkaste Småland för att med sina syskons hjälp tömma svärfars hus på alla tillhörigheter. Huset är sålt och de nya ägarna får tillträde om ett par veckor. Skönt på ett sätt men så klart jobbigt på flera sätt.

Hemma behöver man som sagt inte ha tråkigt med att underhålla en tvååring och en fyraåring. Dessutom har jag blivit förkyld så det kan bara bli bättre. 🙂

Igår var barnens farmor och farbror här på besök vilket uppskattades mycket som vanligt. Idag blir det en dag i lite lugnare tempo… tjohej.

Under våren har jag i egenskap av radionörd satt upp en ”liten” mast på tomten för att kunna köra lite radio. Jag är grymt nöjd både med själva installationen och av hur bra det går att köra radio. Totalt från mastfoten upp till högsta punkten på antennen är det ca 18 meter. Se bilden nedan, man ser endast själva fackverkskonstruktionen.

Mast

Semester

Idag börjar min sommarsemester. Det skall bli riktigt skönt… Jag tror att det kommer att bli som på bilden nedan? Eller? 🙂
Hur som helst så är jag ledig tre veckor för att sedan gå in och jobba tre pass för att därefter ytterligare vara ledig tre veckor.
Uffe på soffan

Funäsdalen

Jag befinner mig för tillfället i Funäsdalen på semester. Igår när vi steg in i bilen hemma för att åka iväg var det varmt. Det var 25 grader och strålande sol, sommar helt enkelt. När vi igår kväll klev ur bilen i Funäsdalen var det kraftigt regn och kraftig blåst. Temperaturen var fyra (4) grader.. friskt helt enkelt. 😀

Fjällvy

Fixaren

För ett par veckor sedan köpte jag Hemmafixarbibeln av Martin Timell. Jag tänkte att den kommer säkert till användning nu när vi köpt hus. Jag kan starkt rekommendera boken om du är lite nyfiken på att fixa i hemmet eller på tomten. Jag tänker inte ge mig in på någon bokrecension men kan väl säga att jag gillar den skarpt. I boken finns nästan allt om att bygga nytt eller fixa gammalt.

Idag när jag letade i garderoberna efter kläder för fjällvandring (snart dags) så hittade jag lite tröjor som vi fick eller fick köpa på min gamla skola i Sörentorp. Det har nu gått över sex år sedan jag tog min examen. Tiden går ibland ruskigt fort. Tröjorna passar fortfarande lika fint, någon var tom helt oanvänd. Nu är det sovdags… Gnatt…

Hemmafixarbiblen
Den ”grymma” fixarboken

pskolan
Min otroligt tjusiga skoltröja 🙂

Skåneresa

Sent i lördags kväll kom vi hem från Skåne. Vi åkte i måndags så det blev nästan en hel vecka. Det var som vanligt trevligt att träffa Lindas släkt och vänner. En extrabonus var att det även kom ner släkt från Småland och att vi firade midsommar ihop. Det blev några dagar av både avkoppling och lite småutflykter i Skåne. Vi åkte bl.a. och besökte inspelningsplatsen för barnprogrammet sommarlov som nu sänds från Malmö. Vi hann även med en sväng till Danmark.

När vi kom hem hade jag fått en bok som jag beställt innan vi gav oss iväg, nämligen Stora friggeboken. Någonstans inom mig finns en liten dröm om att få bygga ett hus. Vad är då lämpligare än att bygga ett väldigt litet hus? Antingen så kan man bygga det ute på landstället eller så kan man ju faktiskt bygga en liten gäststuga på vår nyköpta tomt med hus på. Det här är naturligtvis ingen brådska. Man får nog mer se det som en process eller ett framtidsprojekt. Målet för tillfället är i varje fall att läsa och lära mig så pass mycket att jag i framtiden eventuellt för egen maskin kan bygga mig ett litet hus.

Anton badar
Anton stortrivs i poolen hemma hos mormor i Skåne.

Stora Friggeboken
En mycket intressant bok om friggebodar…