Kategoriarkiv: Inlägg

God Jul

God Jul vill jag önska er som läser det här. Jag måste medge att det inte är okej med ett inlägg i halvåret men jag kunde inte låta bli att reflektera över en sak. Temperaturen. Idag har det varit 8 grader varmt på självaste julafton. I det förra inlägget var det midsommarafton och en temperatur på 12 grader. Alltså en temperaturskillnad på 4 grader mellan högsommar och vinter.

Det är något som inte står rätt till. Det borde vara en skillnad på kanske 30 grader? +25 till -5 eller något liknande. Nåväl, önskar dig en god jul i varje fall. 😀

Tomtar

Midsommarafton

Idag är det midsommarafton. Det regnar och är ganska kallt ute men jag vill ändå passa på att önska alla en trevlig och avkopplande midsommarhelg. Vi får väl hoppas att det nu blir lite mer somrigt ute när de flesta av oss framöver skall ha semester.
Midsommar

Första studsaren

Då har jag inhandlat min första studsare. Kanske något för ripjakten. 🙂 Det blev en klass 4 studsare av märket och modellen Ruger 10/22 Takedown. Se bilderna längre ned. Jag var ut och provsköt lite på skjutbanan för några dagar sedan och det var en fröjd. Det som fattas är ett kikarsikte. Tänkte kolla runt lite under sommaren, är ett tag kvar till jakten.

Ruger10/22 TD

Ruger10/22 TD

Ruger10/22 TD

Ruger10/22 TD

Jägarexamen

Plötsligt händer det! Jag har äntligen tagit jägarexamen. En komplett jägarexamen bestående av hagel, småvilt och högvilt. Efter att ha varit på gång i så där tio år så anmälde jag mig till en intensivkurs. Jag pluggade som tusan under mars månad för att sedan gå kursen och göra proven för tre veckor sedan. Det gick riktigt bra i alla momenten.

Jag kommer inte att börja jaga älg det första jag gör men det är klart att på sikt så får älgen Hälge gömma sig… 😀

Älg

Vilket härligt uppvaknande

I morse när vi tittade ut satt det en sådan här skylt vid vår tomtgräns. Nice, fiber känns riktigt fint. Vi bor ju ute på landet/landsbygden så det är extra välkommet att man satsar även oss. Det lär nog ta ett bra tag innan vi blir inkopplade, kanske till hösten? Vi skickade in avtalet för någon månad sedan och det är i varje fall på gång.

Fiber

Älgbesök

Idag när jag tittade ut genom fönstret fick jag syn på en älg som stod utanför huset och glodde. Jag gick då ut för att se om den skulle bli rädd. Det blev den inte. Två ytterligare älgar dök då upp så helt plötsligt var de tre till antalet. Jag gick in… 🙂

En av de tre.
En av de tre.

Moccamaster Clubline

Att dricka kaffe kan vara en riktigt härlig upplevelse likväl som att det kan vara riktigt äckligt. Jag tycker om kaffe men är nog rätt kräsen. Idag köpte jag en ny bryggare. Det blev en Moccamaster Clubline. Den är handbyggd, dyr och gör riktigt bra kaffe. Jag har som grädde på moset även beställt en kaffekvarn också den från Moccamaster. Nu gäller det bara att hitta de finaste bönorna som finns så skall det nog bli det godaste kaffet och en fröjd för smaklökarna. 😀

Moccamaster