Kategoriarkiv: Fritid

Midsommarafton

Idag är det midsommarafton. Det regnar och är ganska kallt ute men jag vill ändå passa på att önska alla en trevlig och avkopplande midsommarhelg. Vi får väl hoppas att det nu blir lite mer somrigt ute när de flesta av oss framöver skall ha semester.
Midsommar

Första studsaren

Då har jag inhandlat min första studsare. Kanske något för ripjakten. 🙂 Det blev en klass 4 studsare av märket och modellen Ruger 10/22 Takedown. Se bilderna längre ned. Jag var ut och provsköt lite på skjutbanan för några dagar sedan och det var en fröjd. Det som fattas är ett kikarsikte. Tänkte kolla runt lite under sommaren, är ett tag kvar till jakten.

Ruger10/22 TD

Ruger10/22 TD

Ruger10/22 TD

Ruger10/22 TD

Jägarexamen

Plötsligt händer det! Jag har äntligen tagit jägarexamen. En komplett jägarexamen bestående av hagel, småvilt och högvilt. Efter att ha varit på gång i så där tio år så anmälde jag mig till en intensivkurs. Jag pluggade som tusan under mars månad för att sedan gå kursen och göra proven för tre veckor sedan. Det gick riktigt bra i alla momenten.

Jag kommer inte att börja jaga älg det första jag gör men det är klart att på sikt så får älgen Hälge gömma sig… 😀

Älg

Vilket härligt uppvaknande

I morse när vi tittade ut satt det en sådan här skylt vid vår tomtgräns. Nice, fiber känns riktigt fint. Vi bor ju ute på landet/landsbygden så det är extra välkommet att man satsar även oss. Det lär nog ta ett bra tag innan vi blir inkopplade, kanske till hösten? Vi skickade in avtalet för någon månad sedan och det är i varje fall på gång.

Fiber

Älgbesök

Idag när jag tittade ut genom fönstret fick jag syn på en älg som stod utanför huset och glodde. Jag gick då ut för att se om den skulle bli rädd. Det blev den inte. Två ytterligare älgar dök då upp så helt plötsligt var de tre till antalet. Jag gick in… 🙂

En av de tre.
En av de tre.

Moccamaster Clubline

Att dricka kaffe kan vara en riktigt härlig upplevelse likväl som att det kan vara riktigt äckligt. Jag tycker om kaffe men är nog rätt kräsen. Idag köpte jag en ny bryggare. Det blev en Moccamaster Clubline. Den är handbyggd, dyr och gör riktigt bra kaffe. Jag har som grädde på moset även beställt en kaffekvarn också den från Moccamaster. Nu gäller det bara att hitta de finaste bönorna som finns så skall det nog bli det godaste kaffet och en fröjd för smaklökarna. 😀

Moccamaster

Jag är i Funäsdalen

Nu är jag i Funäsdalen, helt själv. För sjunde året i rad befinner jag mig i Funäsdalen. Men det är första gången jag är här på egen hand. De första två gångerna jag var här var det enbart med Linda. Sedan kom Linnea och kort därefter Anton. När vi var utan barn var det naturligtvis enklare. Att vandra med bebisar och barn som knappt kan gå blir lite bökigare även om det går.

I år kändes det som att vi kanske skulle stå över, av flera anledningar. En anledning är att stugan vi har hyrt nu ligger ute till försäljning. Ytterligare ett par anledningar är att det känns som att vi får vänta ett par år tills barnen blir lite större för att vi alla skall få lite större utbyte av exempelvis fjällvandring.

Hur som helst kunde jag inte riktigt hålla mig så jag åkte upp för ett par dagar sedan på egen hand och åker hemåt under morgondagen. Nu är det dags för matlagning. Det blir bruna bönor och korv, något som vi inte äter allt för ofta hemma… 😉

Semester

Idag börjar min sommarsemester. Det skall bli riktigt skönt… Jag tror att det kommer att bli som på bilden nedan? Eller? 🙂
Hur som helst så är jag ledig tre veckor för att sedan gå in och jobba tre pass för att därefter ytterligare vara ledig tre veckor.
Uffe på soffan